Νέο C4 Picasso

Ειδικά σχεδιασμένο για εκείνους που αγαπούν την άνεση

Citroën Νέο C4 Picasso

Ειδικά σχεδιασμένο για εκείνους που αγαπούν την άνεση

Οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του νέου C4 Picasso φανερώνουν το δυναμικό και έντονο χαρακτήρα του σχεδιασμού του. Το έντονα εκφραστικό εμπρός μέρος, οι λεπτές σχεδιαστικές γραμμές,οι καμπύλες των πλευρικών επιφανειών και η έντονη προσωπικότητα του πίσω μέρους, σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνητη πίσω πόρτα, αντιπροσωπεύουν μια πραγματικά νέα εποχή. Η έντονη προσωπικότητα του νέου C4 Picasso εκφράζεται κυρίως από το νέο στυλ των 'διπλών διακριτικών του λοχία' καθώς και από την νέα αισθητική ταυτότητα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων. Οι μοντέρνες γραμμές των φώτων τονίζονται ακόμα περισσότερο από τις λωρίδες των LED ημέρας που είναι τοποθετημένα από κάτω και παράλληλα με το χρωμιωμένο πάνω «σιρίτι» της μάσκας, Χαρίζοντας έτσι στο αυτοκίνητο μια μοντέρνα, εκφραστική και 'high-tech' εμφάνιση.

Το νέο C4 Picasso διαθέτει επίσης και πίσω φώτα LED όπως παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα τελευταία πρωτότυπα εκθεσιακά μοντέλα της μάρκας. Το οπτικό αποτέλεσμα τρισδιάστατης εικόνας που επιτυγχάνουν αυτά τα 'φουτουριστικής' σχεδίασης φωτιστικά σώματα, κάνουν το νέο C4 Picasso άμεσα αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό από τα υπόλοιπα σημερινά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας.Τα διακοσμητικά φιλέτα χρωμίου που χρησιμοποιούνται στο νέο C4 Picasso αποσκοπούν στο να τονίσουν ακόμα περισσότερο την κομψότητα στο στυλ του αμαξώματος αλλά και να δώσουν τις απαραίτητες πινελιές διαφοροποίησης. Από το πλάι, το χρωμιωμένο φιλέτο σχήματος ανάποδου «C», προσδιορίζει και το μέγεθος του εσωτερικού χώρου και σε συνδυασμό με τις χρωμιωμένες χειρολαβές των θυρών, εξασφαλίζει την αναγνωρίσιμη αισθητική ταυτότητα των πλευρικών τμημάτων του αμαξώματος. Στα ίδια αισθητικά επίπεδα βρίσκονται και το εμπρός αλλά και το πίσω μέρος, που διαθέτουν και αυτά αντίστοιχο φινίρισμα με ειδικά φιλέτα χρωμίου.

Χάρη στο νέο διαμορφούμενο πάτωμα με κωδικό "EMP2", οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του αμαξώματος του νέου C4 Picasso δεν επηρεάζουν καθόλου την εσωτερική του ευρυχωρία. Το αυξημένο μεταξόνιο προσφέρει κορυφαίους χώρους για κάθε επιβάτη, ειδικότερα δε, σε ότι αφορά το χώρο για τα γόνατα. Το νέο C4 Picasso εισάγει νέα πρότυπα στον τομέα της διαμόρφωσης του εσωτερικού. Αρκεί να αναφερθεί η ύπαρξη των 3 πίσω ανεξάρτητων συρόμενων καθισμάτων, που διαθέτουν και τα τρία το ίδιο πλάτος, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της πλάτης τους για περισσότερη άνεση των πίσω επιβατών. Μπορούν επίσης και να αναδιπλωθούν ταχύτατα και να 'εξαφανιστούν' στο πάτωμα, αποκαλύπτοντας έτσι ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο φόρτωσης. Την ίδια δυνατότητα αναδίπλωσης διαθέτει και το κάθισμα του συνοδηγού, με αποτέλεσμα να μπορούν να μεταφερθούν με άνεση αντικείμενα με μήκος μέχρι και 2,5μ.

Citroën Νέο C4 Picasso
Citroën Νέο C4 Picasso

Διαθέσιμοι κινητήρες

Η Citroën εντάσσει τη φιλοσοφία για προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε πτυχή της χρήσης και λειτουργιάς των αυτοκινήτων της Καινοτόμοι και δυναμικοί, οι κινητήρες της μάρκας επιτυγχάνουν τις χαμηλότερες τιμές εκπομπών ρύπων ανά κατηγορία. Οι νέοι κινητήρες πετρελαίου BlueHDi και βενζίνης PureTech ανταποκρίνονται στο νέο ευρωπαϊκό πρότυπο EURO 6 και συνιστούν σημαντικό βήμα προόδου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Tο C4 picasso εξοπλίζεται με τους κινητήρες πετρελαίου 1.6 BlueHDi 100Hp με σύστημα Stop & Start (κατανάλωση από 3,8 l/100 km και εκπομπές ρύπων 99 g/km) και τον 1.6 BlueHDi 120Hp με σύστημα Stop & Start (κατανάλωση από 3,8 l/100 km και εκπομπές ρύπων 100 g/km) ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με της νέας γενιάς αυτόματο κιβώτιο AISIN 6 σχέσεων. Αυτή η νέα γενιά αυτόματων κιβωτίων, προσφέρει εξαιρετική οδηγική απόλαυση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, σε σύγκριση με τα καλύτερα μηχανικά κιβώτια

Επίσης C4 Picasso διατίθεται και με κινητήρα βενζίνης PureTech 130Hp με σύστημα Stop & Start (εκπομπές CO2: 115 γρμ/χλμ) o οποίος αναδείχθηκε "Κινητήρας της Χρονιάς 2015". Αυτός ο ιδιαίτερα ισχυρός και ελαφρύς κινητήρας έχει σχεδιαστεί για να πληρεί τις απαιτήσεις για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso Νέο C4 Picasso