• C-Elysée
  C-Elysée
  Υψηλό κύρος, αρμονική σχεδίαση και ισορροπημένο σχήμα
 • C-Elysée
  C-Elysée
  Ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που δεν μοιάζει με τέτοιο.
 • C-Elysée
  C-Elysée
  Όταν η αξιοπιστία συναντά την κομψότητα...
 • C-Elysée
  C-Elysée
  Μοντέρνο, ευρύχωρο, στιβαρό

Citroën C-Elysée

Όταν η αξιοπιστία συναντά την κομψότητα...

Το στυλ και οι αρμονικές γραμμές του C-Elysée αποκαλύπτουν αμέσως την προσωπικότητά του, δηλαδή ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο και ευρύχωρο σεντάν. Αριστοκρατικό και καλά ισορροπημένο αμάξωμα με φαρδιά μετατρόχια, ψηλή μεσαία γραμμή και τονισμένα φτερά, η παρουσία ενός C-Elysée στο δρόμο, κάθε άλλο παρά θα σας αφήσει αδιάφορους. Από την πρώτη ματιά, το μπροστινό μέρος  φανερώνει αμέσως τους οικογενειακούς δεσμούς με τα υπόλοιπα μοντέλα Citroën, και ειδικά το μεγάλο χρωμιομένο σήμα της μάρκας που τονίζει την οικογενειακή ταυτότητα και δένει αρμονικά με το μυώδες καπό.

Η ευρύχωρη καμπίνα του C-Elysée παραπέμπει σε σεντάν μεγαλύτερων κατηγοριών, γεγονός που επιβεβαιώνεται απόλυτα και από την εικόνα και το σχήμα του ταμπλό με τις μοντέρνες στυλιστικές λεπτομέρειες. Τα υλικά του εσωτερικού έχουν επιλεγεί με κριτήριο την κομψότητα αλλά και την στιβαρότητά τους. Το αχανές και εύχρηστο πορτμπαγκάζ του θα ικανοποιήσει κάθε μεταφορική σας απαίτηση. Εύκολο στη φόρτωση το τεράστιο – για τα δεδομένα των εξωτερικών διαστάσεων – πορτμπαγκάζ, με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 506 λίτρα, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του, ενώ περιλαμβάνει ακόμα και έναν έξτρα αποθηκευτικό χώρο 20 λίτρων κάτω από το πάτωμα, ιδανικό για φύλαξη μικροαντικειμένων. Οι επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων θα αισθανθούν πολύ άνετα, ενώ και οι πίσω θα έχουν στη διάθεσή τους άπλετο χώρο.

Το C-Elysée σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις πιο δύσκολες συνθήκες κίνησης, όπως για παράδειγμα οι χωματόδρομοι, το χιόνι η υπερβολική ζέστη ή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αντοχή του αυτοκινήτου σας στο χρόνο, γεγονός που αποδεικνύεται από την ύπαρξη διπλών στεγανωτικών (τσιμούχες) στις πόρτες, ώστε να εξασφαλιστεί η ηχομόνωση αλλά και η προστασία από τη σκόνη. Η επιλογή των υλικών για το εξωτερικό του αμαξώματος έγινε με κριτήριο την εμφάνιση αλλά και την αντοχή τους στο χρόνο. Απόδειξη το οτι είναι ένα ιδιαίτερα στιβαρό και ανθεκτικό στο χρόνο αυτοκίνητο, αποτελεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει 'γράψει' πάνω από 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών σε όλες τις οδηγικές συνθήκες ώστε να εξασφαλιστεί ότι κάθε εξάρτημά του θα κρατήσει για μία ζωή.

Citroën C-Elysée
Citroën C-Elysée

Διαθέσιμοι κινητήρες

Οι πρωτοποριακοί τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης PureTech, οι οποίοι σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται στη Γαλλία, εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις και έως 25% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου. Το CITROËN C-Elysée εξοπλίζεται με τον κινητήρα βενζίνης Euro 6 1.2 PureTech 86Hp (μικτή κατανάλωση από 4,8 l/100 km και εκπομπές ρύπων 110 g/km). Ο κινητήρας αυτός μπορεί να συνδυαστεί με το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο ETG (Efficient Tronic Gearbox). Αυτό το κιβώτιο 5 σχέσεων χάρη στην επιλογή αργής λειτουργίας που διαθέτει και τη βελτιωμένη διαχείριση αλλαγής ταχυτήτων, προσφέρει άνετη οδήγηση ακόμα και σε συνθήκες πυκνής κυκλοφοριακής κίνησης.

Επίσης C-Elysée εξοπλίζεται με τον νέο κινητήρα πετρελαίου 1.6 BlueHDi 100hp (κατανάλωση από 3,8 l/100 km και εκπομπές ρύπων 98 g/km). Tο BlueHDi βελτιστοποιεί τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση καυσίμου, εξαλείφοντας κατά 99.9% τα σωματίδια. Στόχος είναι να μειωθούν εώς και 90% οι εκπομπές των οξειδίων του αζώτου στην ατμόσφαιρα, μέσα από ένα σύστημα που επιτρέπει τη μετατροπή των οξειδίων του αζώτου , σε υδρατμούς και άζωτο, μέσα σε ένα ειδικό καταλυτικό μετατροπέα.

C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée C-Elysée